Thais Restaurant Naan Naam.

  • khunrob

    Uitnodiging Thais etentje

    Renethai van o.a thaisekeuken.startpagina.nl had een tafeltje voor 3 gereserveerd bij Thais Restaurant Naan Naam.Rene had ons namelijk uitgenodigd om een hapje Thaise te happen.

    Voorafgaande van het dinner bezochten we eerst Cafe Klasen in de Maasstraat voor een drankje.

    Thais Restaurant Naan Naam

    Ik had al vooraf gekeken op het Internet en ontdekte dat de ondernemer van het restaurant een oude rot in het vak is.De ondernemer Sonny Buter en zijn vrouw Sriyuporn hebben nog twee zaken en bij een ervan kwamen wij vroeger elke week - in de Nieuwmarktbuurt

    Het was een eethuis die er uitzag als een voormalige Thaise garage zoals je wel eens in Thailand ziet.In het Gulden tijdperk kocht ik ook bij hem in de Koningstraat een doos Mekhong wiskey die heel laag geprijst was, er was toen een site van Siam Trade waar je Thaise producten kon bestellen.

    Ook werkte men samen met Thaise dansgroep Thaimazing,waar ik Pongsri Supasiri van ken.

    Ook in het eerste Thaise fondue in Amsterdam -Sukiyaki - in de Binnen Bantammer straat 11 heb ik wel gegeten. ( bestaat niet meer )Dus wat zou ik kunnen verwachten in de 2 jaar jonge Restaurant Naan Naam met een ondernemermet veel ervaring.

    Thaise ambiance

    Zodra ik de drempel overstapt was viel mij direct de Thaise ambiance op.

    Er klonk heerlijke Thaise muziek in de zaak, gelukkig niet te opdringerig zoals het wel vaker gebeurd in Thailand.

    Op de menukaart staan diverse bekende traditionele Thaise gerechten, waaronder ook een aantal pittige voor de liefhebbers.Maar ook gerechten met eend,struisvogelbiefstuk of Zeeuwse mosselen op Thaise wijze staan op de kaart.Er staan op de kaart meer gerechten dan de gemiddelde Thaise restaurant of eethuis maar….

    Er staat wel een Massaman Nua op de kaart maar helaas niet met kip, ook ontbreekt er een Thaise gele curry tot grote verdriet van Wilma.Heel bijzonder is dat de menukaart ook in het Japans is.

    Hoe was het eten?

    Wilma en ik genoten van de Roewan Sahaaj Lek, een schotel met diverse Thaise hapjes, verrassend was de rijstcracker gevuld met een saus van gehakte garnalen en pinda.

    Wilma kon haar tranen drogen want ondanks dat het niet op de kaart stond was Massaman Kai geen probleem.De smaak was meer dan perfect en wat Wilma overhield ( ze eet extreem weinig ) werd later keurig ingepakt als“doggie bag” - voor later.

    Ik genoot van de laab Pet, dat had ik nog nooit gegeten een soort Thaise salade schotel van stukjes eend.De smaak en de verse ingrediënten maken er een meer dan gemiddelde ervaring van het leek wel of ik in Thailand zat.Rene at de Laab Nua een andere variant daar op, en ook echt jammie jammie ( ik hielp Rene een hapje mee )

    En Rene at nog een gerecht wat hij zelf maar moet vertellen hoe het smaakte.

    Als afsluiter nam ik een koffie, Rene een Iris Coffee en Wilma een kinderijsje

    Een aanrader met een zeer uitgebreide kaart en de bedienende Thaise dame in Thaise kleding was buitengewoon aardig .Rene was zeer prettig gezelschap om mee te diner, en nogmaals onze dank voor de uitnodiging.

    Rob www.thailandgek.nl

    Thais Restaurant Naan Naam.

    Maasstraat 8-10, 1078 HJ Amsterdam

    http://www.naannaam.nl/

    Foto's kijken

  • thaisekeuken

    Even een kleine rectificatie , ik at geen Laab Nua , maar Yam Nua Nam Tok . Het is wel familie van elkaar maar niet hetzelfde .

    Verder at ik kip met basilicum.

    Het was een grote schotel met veel knapperige groenten en veel mals kipvlees. De basilicumsmaak was echter minimaal , wat aangepast aan de westerse smaak. Wellicht had ik erbij moeten zeggen dat ik het heet wilde.

    Het leek meer op een chinees gerecht.

    Verder geen klachten , de bediening was vriendelijk na wat heen en weer afgetast te hebben hoever wij konden gaan deed ze prima mee.

    Met gebruik van de dinerjaarkaart een heel vriendelijke totaal prijs ( incl 25% korting ) van € 75,00

    Jammer dat de aanwezige Nederlandse eigenaar , die meerdere zaken heeft , niet even kwam informeren of alles ok was .