Garnalen

  • Yets online

    Aha de Thaise keuken en cholesterol.

    Was even schrikken voor me dat ik ontboden werd bij de huisarts na het onderzoeken van bloed en foto's van mijn longen. Oh jee dat zal wel kanker worden ofzo en erger.

    Nee hoor beetje verhoogd cholesterol was alles.

    Ik wil toch alles weten en ontdek dat in Azie vrijwel geen hartfalen door cholesterol voorkomt. Tegelijkertijd wordt in NL mij afgeraden om garnalen te eten, toch een veel voorkomend gerecht in de Thaise keuken. Ook de frituur in Thailand komt veel voor en wordt hier bijna uitgesloten vanwege zowel dierlijke als plantaardige vetten, terwijl je in Thailand op elke straathoek klef kan eten. Wat is het geheim

  • Struis

    Hallo Yet's,

    Misschien is het geheim wel die wat kleinere maaltijden 5 x per dag!

    Misschien is er wel meer tijd om alles beter te vertereb en verwerken ?

    Wie zal het zeggen ?

  • dingo

    jazeker is het cholesterolgehalte in schaaldieren heel hoog. Er is echter geen geheim want verhoogd cholesterolgehalte komt ook in Thailand veel voor, vooral bij de jongere middesntand generatie die nu dertigers zijn geworden. Ik denk dat je het hier toch moet zoeken in junkfood.

    cheers

    Dingo